Новини 

Джонсон: в законопроєкті про допомогу Україні будуть «важливі нововведення»

Спікер Палати представників США Майк Джонсон планує внести пакет допомогу України на розгляд, коли конгресмени повернуться з канікул. Він очікує, що допомога включатиме «деякі важливі нововведення».

Як пише The Hill, в інтерв’ю «Недільний вечір в Америці з Треєм Гоуді» Джонсон зазначив, що США можуть надати Україні допомогу у виді позики. Ця ідея набула популярності на початку березня й може пом’якшити занепокоєння консерваторів.

Як відзначив Джонсон, він працював протягом поточного робочого періоду над розробкою пакета, який планує винести на голосування після завершення канікул у Палати представників.

«Послухайте, що ми повинні зробити в епоху розділеного уряду — історично так склалося, що ми маємо будувати консенсус. Якщо ми хочемо просунути якусь партійну міру, мені потрібен кожен член парламенту, буквально. А деякі речі мають бути двопартійними», — розповів Джонсон.

Спікер Палати представників додав, що коли мова йде про доповнення, необхідно працювати над досягнення консенсусу. Серед «важливих нововведень», як приклад, Джонсон навів можливість надання кредиту Україні. За його словами, ця ідея набула популярності й дозволить заспокоїти консерваторів.

Сейчас читают: