Новини 

На Київщині члени ТВК пішли на “провітрювання”, після чого засідання не відновили

У Білоцерківській міській територіальній виборчій комісії вночі оголосили “провітрювання приміщення”, через що не вдалося відновити засідання, кворум був відсутній. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані громадської мережі ОПОРА.

“Інцидент стався в Білоцерківській міській ТВК, вночі на вівторок, 27 жовтня. Спостерігач ОПОРИ зафіксував, що члени ТВК не оголошували перерву, а назвали свої дії „провітрюванням приміщення“. Зібратися знову і відновити засідання не вдалося — кворум був відсутній», говориться в повідомленні.

Так, події розвивалися близько 2:00 ночі 27 жовтня. Білоцерківська міська ТВК прийняла рішення “провітрити приміщення” і для таких дій виділили 40 хвилин. Голова комісії мотивував також тим, що системні адміністратори не в стані виконувати роботу з перевірки протоколів через фізичне виснаження і їм треба відпочити.

“З оголошенням перерви не погодилися члени дев’яти ДВК, які перебували в холі та чекали в черзі на здачу виборчої документації. До них приєдналися і працівники поліції, які чергували в приміщенні Білоцерківської міської ТВК. Незгодні з членами комісії наполягали, що засідання треба продовжити, а разом із ним і прийом документації від УВК, говориться в повідомленні.

Зазначається, що члени ДВК, які чекали своєї черги з прийому документів в коридорі, викликали слідчо-оперативну групу на місце події. За станом на 4:00-5:00 ранку “провітрювання” тривало, а засідання відновити не було можливості. В даний час в приміщенні залишилося всього 5 членів комісії, тому кворум був відсутній.

Сейчас читают: