Новини 

IBM представила квантовий чип і машину. Вони перевершать суперкомп’ютери з кремнію

IBM представила новий чип і машину для квантових обчислень – Quantum System Two, які мають більшу швидкість і можуть бути використані для будівництва більших систем, ніж традиційні комп’ютери на основі кремнію.

Ці машини використовують квантові біти, субатомні частинки, які можуть перебувати в “суперпозиції” одиниць і нульових значень одночасно. IBM заявляє, що вони розробили новий метод з’єднання мікросхем усередині машин і планують створити квантові машини до 2033 року.

Компанія планує використовувати новий чип у своїй платформі штучного інтелекту watsonx. Квантові обчислення можуть розв’язувати проблеми у фізиці, хімії, інженерії й медицині значно швидше, ніж сучасні суперкомп’ютери. IBM встановила одну з нових машин у Клівлендській клініці в Огайо для моделювання поведінки білків і форм, яких вони набувають у залежності від їхньої функції.

Квантові обчислення дають можливість розв’язувати такі проблеми, як рак й аутоімунні захворювання, для яких потрібні великі обчислювальні потужності.

Сейчас читают: