Політика 

Майк Джонсон планує винести на розгляд законопроєкт про додаткову допомогу Україні, який матиме важливі нововведення

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон завив, що після завершення великодніх канікул планує винести на розгляд законопроєкт про додаткову допомогу Україні, який включатиме «деякі важливі нововведення».

Про це повідомляє The Hill.

Зазначається, що в інтерв’ю програмі Sunday Night in America With Trey Gowdy Джонсон наголосив на складному становищі, в якому він опинився, маючи історично вузьку більшість у Палаті представників. Однак він зазначив, що працював над пакетом заходів і планує представити його на розгляд, коли Палата представників збереться після канікул.

«Ми говорили з усіма членами, особливо зараз, під час роботи в окрузі. Коли ми повернемося після цього періоду роботи, ми будемо просувати законопроєкт про додаткову допомогу Україні, але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення», — сказав він.

Майк Джонсон навів як приклад можливість надання кредиту Україні, а також згадав про закон щодо конфіскації заморожених активів рф, який дає президенту право заарештовувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні для використання проти росії.

Спікер Палати представників Конгресу США вважає можливим також налагодити експорт Сполученими Штатами природного газу, що дасть змогу скоротити доходи росії від його продажу за кордон.

Сейчас читают: