Політика 

Після виборів до Європарламенту Україна може залишитися без європейської допомоги, – Telegraph

Влітку на виборах до Європарламенту великий шанс пройти у вкрай правих партій, які виступають проти підтримки України та вступу країни до ЄС.
“Потенційний успіх правих партій на червневих виборах створює ризик для постачання Європою зброї та допомоги зруйнованій війною Україні.Невеликий, але значущий і дуже активний блок ультраправих партій проходить маршем по всьому континенту і має намір потужно виступити на червневих виборах до Європейського парламенту”, – йдеться в матеріалі.

Праві показали рекордні результати у Португалії та Нідерландах, а також вже перебувають в урядах Угорщини, Фінляндії та Італії. Вони готові перемогти на майбутніх парламентських виборах в Австрії та Бельгії або виграти європейські вибори у Франції та Польщі.

Такі партії, як німецька “Альтернатива для Німеччини” (AfD), угорська “Фідес” і Партія свободи Австрії, самі по собі мають невелику геополітичну силу, але разом вони можуть накладати вето на зовнішньополітичні рішення ЄС. Деякі експерти припускають, що вони могли б сформувати третій за величиною блок партій у Брюсселі та Страсбурзі, двох місцях Європейського парламенту.

Сейчас читают: