Політика 

Лідери ЄС на саміті у грудні вирішать розпочати переговори з Україною щодо вступу, – Reuters

Лідери 27 країн – членів Євросоюзу на саміті 14-15 грудня вирішать розпочати переговори з Україною та Молдовою щодо вступу до складу спільноти , повідомляє Reuters з посиланням на проект підсумкової декларації саміту.

Як зазначається у проекті документа, “Єврорада вирішує відкрити переговори про членство з Україною та Молдовою”. 

Крім того, лідери ЄС заявлять про готовність розпочати переговори з Боснією та Герцеговиною щодо членства, коли країна виконає необхідні умови. Також у проекті декларації йдеться, що ЄС готовий надати Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС, “коли і якщо країна виконає необхідні умови”. 

Як підкреслює агентство з посиланням на європейських дипломатів, це перша версія підсумкової декларації, яка, як очікується, буде змінена під час переговорів між представниками країн-членів до саміту.

Вступ України до Євросоюзу – останні новини

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що на ухвалення рішення про початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу може піти більше часу, ніж потрібно .

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, схоже, збирається зірвати рішення про відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу, які мають відбутися на Європейській раді пізніше цього місяця.

Сейчас читают: