Політика 

У США назвали умову, за якої Конгрес схвалить допомогу Україні

Колишній радник із національної безпеки США Джон Болтон заявив, що, на його думку, допомога Україні буде пов’язана з реформою імміграційної політики, щоб задовольнити вимоги республіканців та дозволити їй пройти через обидві палати.

На питання у програмі The Hill , чи вважає він, що допомога Україні буде пов’язана з “декількома іншими варіантами”, Болтон відповів: “Ну, я думаю, що всі на боці республіканців хочуть пов’язати її з якоюсь реформою нашої імміграційної політики…” так що я думаю, що це станеться.

Болтон повторив свій заклик до Конгресу виділити 61 мільярд доларів на фінансування України, запрошене Білим домом, зазначивши при цьому “ажіотаж” щодо термінового звернення директора Офісу менеджменту та бюджету Шаланди Янг до Конгресу про допомогу Україні.

“Я не думаю, що це знадобиться завтра. Я вважаю, що це терміново, і вважаю, що Конгрес має це схвалити”, – сказав Болтон. “Я думаю, що в заяві директора з бюджету є невелике перебільшення, але з погляду предметної політики немає сумнівів, що Конгрес має вжити заходів щодо цього. Я сподіваюся, це станеться, перш ніж вони поїдуть додому на Різдво”.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер у понеділок увечері оголосив перше процедурне голосування щодо додаткового пакету Байдена на суму 106 мільярдів доларів для відправки допомоги Україні, Ізраїлю, країнам Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей у секторі Газа.

Точних термінів ухвалення законодавцями додаткового законопроекту не існує, а це означає, що переговори можуть продовжитися наступного року, пише The Hill.

Допомога Україні від США – останні новини

Раніше директор Офісу менеджменту та бюджету США Шаланда Янг направила Конгресу терміновий лист про необхідність затвердити фінансування допомоги Україні, зазначивши, що США “немає грошей і немає часу”, щоб продовжувати надавати допомогу Україні .

Як зазначив радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван, якщо Конгрес не схвалить фінансування, постачання зброї Києву може припинитися .

Сьогодні президент України Володимир Зеленський виступить перед сенаторами США перед ключовим голосуванням щодо військової допомоги.

Сейчас читают: